المقادير
علبة تونه
حبة بصل كبيرة مقطعه قطع صغيرة
حبة طماطم صغيرة مقطعه قطع صغيرة
فلفل رومي مقطع قطع صغيرة
ملعقه صلصه طماطم
حبة ماجي او ملعقه صغيرة ملح
ملعقه صغيرة بهارات مشكله
ملعقه كبيرة زيت نباتي
كوب ونص رز بسمتي
ملعقه سمنة المراعي
الطريقه
-ينقع الرز في ماء
-نجيب قدر ونضع فيه البصل
-نقلب البصل في الزيت الى ان يتحمر,ثم نضع الطماطم والفلفل البارد ونقلب لمده دقيقتين
ونضيف البهارات ومعجون الطماطم(صلصه الطماطم)والماجي واخر شيء التونه ونخلط المكونات مع بعض,,نتركة ع نار هاديه لمده 10 دقايق ونطفي النار,,
-نسلق الرز في ماء مغلي مع ملعقه كبيرة زيت وملعقه صغيرة ملح وبعدين نصفيه
ونجيب ملعقه السمنه ونخلطها مع الرز عشان يعطينا لمعه للرز ونكهه ممممم يمي
-بعدين نجيب صحن التقديم ونضع فيه الرز ونجيب الخلطة ونوزعها فوق الرز ويقدم *_^